Bio česen v olivnem olju s sušenim paradižnikom 300ml, Amon


  • 8,00€

  • Brez DDV: 7,31€
  • Šifra: 3830008782441

Razpoložljive možnosti




RECEPT: Ravijoli z BIO ČESNOM S SUŠENIM PARADIŽNIKOM

Kako naredimo raviole z BIO ČESNOM S SUŠENIM PARADIŽNIKOM ?

 

Testo:

  • 400 g pirine moke
  • 4 jajca
  • 1 žlička soli
  • 1–2 žlici olivnega olja

Nadev:

  • 6 jajc ( bolj drobne)
  • 1 sesekljan strok česna
  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • velika pest žajbljevih listov
  • pest mlade špinače
NAVODILA ZA PRIPRAVO

Moko stresemo na delovno površino in na sredi naredimo jamico, v katero vlijemo jajca in rumenjake ter dodamo olje in sol. Z vilicami zmešamo jajca. Postopoma dodajamo moko z roba in jo zamesimo z jajci. Vmešamo toliko moke, da dobimo čvrsto in nelepljivo testo, ki ga na pomokani delovni površini gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko in prožno  (do 20 minut).  Testo pokrijemo s prtom in pustimo počivati do dve uri. Dlje ko testo počiva, lažje ga razvaljamo.

Medtem pripravimo nadev. Špinačo operemo in jo v vreli slani vodi blanširamo eno minuto. Pustimo, da se ohladi, nato jo dobro ožmemo, da iztisnemo čim več tekočine, in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, dodamo žajbelj premešamo in ohladimo. Ohlajeni špinači in žajblju dodamo skuto, zmešamo, da se sestavine povežejo, in po potrebi začinimo.

Testo razvaljamo in izrežemo kroge premera 12 cm. Na polovico krogov nadevamo pripravljen nadev, v sredii nadeva pustimo prostor prmera cca. 3 cm, v katerega damo surovo jajce.Robove namažemo z vodo, da se lažje sprime s pokrovom drugega testa.Rob ravijola oblikujemo z vilico.

Skuhamo jih v slanem kropu 3 min., čez ravijol polijemo BIO ČESEN S PARADIŽNIKOM in sveže naribanim parmezanom.

Podatki
Sestavine extra deviško olivno olje*, sesekljan česen*, sušen paradižnik*, bazilika*, morska sol
Neto količina 300ml
Proizvajalec Amon d.o.o., Olimje 24. 3254 Podčetrtek, Slovenija
Neto plod 140g
Kontrolira SI-EKO-001 Kmetijstvo EU / Kmetijstvo izven EU
Rok uporabe odtisnjen na embalaži
Uporaba pri jedeh *narezek, *steak na kamnu, *telečji tomahawk, solata s tuno, pizza, pečena morska riba, dimljen losos, buzara, školjke, škampi, morski sadeži,testenine, rižota, brusketa, solata, (*uporaba v restavraciji Amon)
Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka
Maščobe 46.6g
Energijska vrednost (kJ/kcal) 1925 kJ / 460 kcal
Od tega nasičene maščobe 5.0g
Ogljikovi hidrati 11g
Od tega sladkorji 2.7g
Beljakovine 1.1g
Sol 2.4g