Bio česen v olivnem olju s sušenim paradižnikom 300ml, Amon
-
8,00€
- Brez DDV: 7,31€
- Šifra: 3830008782441
Razpoložljive možnosti
RECEPT: Ravijoli z BIO ČESNOM S SUŠENIM PARADIŽNIKOM
Kako naredimo raviole z BIO ČESNOM S SUŠENIM PARADIŽNIKOM ?
Testo:
- 400 g pirine moke
- 4 jajca
- 1 žlička soli
- 1–2 žlici olivnega olja
Nadev:
- 6 jajc ( bolj drobne)
- 1 sesekljan strok česna
- 500 g albuminske skute (rikote)
- sol
- velika pest žajbljevih listov
- pest mlade špinače
NAVODILA ZA PRIPRAVO
Moko stresemo na delovno površino in na sredi naredimo jamico, v katero vlijemo jajca in rumenjake ter dodamo olje in sol. Z vilicami zmešamo jajca. Postopoma dodajamo moko z roba in jo zamesimo z jajci. Vmešamo toliko moke, da dobimo čvrsto in nelepljivo testo, ki ga na pomokani delovni površini gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko in prožno (do 20 minut). Testo pokrijemo s prtom in pustimo počivati do dve uri. Dlje ko testo počiva, lažje ga razvaljamo.
Medtem pripravimo nadev. Špinačo operemo in jo v vreli slani vodi blanširamo eno minuto. Pustimo, da se ohladi, nato jo dobro ožmemo, da iztisnemo čim več tekočine, in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo maslo, dodamo žajbelj premešamo in ohladimo. Ohlajeni špinači in žajblju dodamo skuto, zmešamo, da se sestavine povežejo, in po potrebi začinimo.
Testo razvaljamo in izrežemo kroge premera 12 cm. Na polovico krogov nadevamo pripravljen nadev, v sredii nadeva pustimo prostor prmera cca. 3 cm, v katerega damo surovo jajce.Robove namažemo z vodo, da se lažje sprime s pokrovom drugega testa.Rob ravijola oblikujemo z vilico.
Skuhamo jih v slanem kropu 3 min., čez ravijol polijemo BIO ČESEN S PARADIŽNIKOM in sveže naribanim parmezanom.
Podatki | |
Sestavine | extra deviško olivno olje*, sesekljan česen*, sušen paradižnik*, bazilika*, morska sol |
Neto količina | 300ml |
Proizvajalec | Amon d.o.o., Olimje 24. 3254 Podčetrtek, Slovenija |
Neto plod | 140g |
Kontrolira | SI-EKO-001 Kmetijstvo EU / Kmetijstvo izven EU |
Rok uporabe | odtisnjen na embalaži |
Uporaba pri jedeh | *narezek, *steak na kamnu, *telečji tomahawk, solata s tuno, pizza, pečena morska riba, dimljen losos, buzara, školjke, škampi, morski sadeži,testenine, rižota, brusketa, solata, (*uporaba v restavraciji Amon) |
Povprečna hranilna vrednost na 100g izdelka | |
Maščobe | 46.6g |
Energijska vrednost (kJ/kcal) | 1925 kJ / 460 kcal |
Od tega nasičene maščobe | 5.0g |
Ogljikovi hidrati | 11g |
Od tega sladkorji | 2.7g |
Beljakovine | 1.1g |
Sol | 2.4g |