Kako in zakaj smo se udeležili največjega ekološkega sejma na svetu Biofach v Nurnbergu (Nemčija) ?

Česen bi lahko imenovali tudi domača lekarna. Njegovo delovanje je močno antibakterijsko, antiseptično in protiglivično. Vsebuje veliko mineralov, vitaminov in flavonoidov, ki prodrejo v vse celice našega telesa. Ima pomembno vlogo na vnetne procese, na prebavila, presnovo sladkorja in na krvni obtok. Obstaja kar 2000 študij, ki so se ukvarjale z zdravilnostjo česna. Česen že vrsto let uporabljamo pri različnih jedeh pri nas doma kot tudi v naši restavraciji Amon. Vsled temu smo pripravili 4 izdelke s česnom: sesekljan česen v olivnem olju, sesekljan česen v olivnem olju s paradižnikom, seskljan česen pikant ter bio zdravko. Vse sestavine teh proizvodov so ekološkega izvora. 


Odločili smo se, da se z česnovimi proizvodi predstavimo na sejmu Biofach v Nemčiji. Biofach je največji sejem ekološke prehrane in kmetijstva na svetu. Nahaja se v nemškem mestu Nurnberg. Odvija se vsako leto v mesecu februarju. Na sejmu razstavlja čez 2700 razstavljalcev in čez 45.000 podjetij, ki se ukvarjajo z ekološko trgovino in kmetijstvom iz več kot 130 držav.


Slovenijo in naše podjetje Amon d.o.o. s česnovimi izdelki smo predstavljali na stojnici, kjer smo predstavili našo ponudbo. Od obiskovalcev smo prejeli zelo pozitivne povratne informacije. Z dodatnim proizvodom "Trio česen" smo se uvrstili tudi v tako imenovan "novelty stand" kjer so prisotni priozvodi, ki jih na trgu še ni in so inovativni. V tej kategoriji smo bili nominirani za inovativen izdelek leta 2017.


Z izdelkom "trio česen" smo združili tri proizvode v enega (3v1) v atraktivni embalaži. V trio česnu se nahaja: sesekljan česen v olivnem olju, sesekljan česen s paradižnikom ter sesekljan česen s paradižnikom, bučnimi in sončničnimi semeni. Slovenski trg in našo uporabo česna smo relativno dobro poznali. Presenetilo pa nas je izredno navdušenje nad našimi česnovimi proizvodi nad vzhodnimi državami in državami bližnjega vzhoda, ki česen zaradi svojih pozitivnih učinkov na zdravje kot tudi začimbo in dodatek k hrani uporabljajo zelo pogosto

Naše česnove proizvode ponujamo v večjih trgovskih hišah po celotni Sloveniji kot tudi v Olimju v naši trgovini. Nenazadnje tovrstne proizvode uporabljamo v restavraciji Amon v Olimju kot tudi v našem gospodinjstvu. Zaradi neugodne situacije s korona virusom po svetu in tudi v Sloveniji pa smo se odločili, da naše česnove proizvode ponudimo tudi na spletu. Trenutno izbiro česnovih izdelkov lahko pregledate na povezavi https://trgovina.amon.si/cesnovi-proizvodi

Sorodne objave po oznakah